Tweede operatie

maart 28th, 2010

Ik ben alweer een paar dagen thuis sinds mijn tweede operatie. Op zich gaat het wel goed met me. Heb pijn en ben erg moe, maar dat was te verwachten.

WQoesndag had ik dus de mastectomie. Van de voorbereiding van deze operatie kan ik me meer herrinneren dan van de vorige. Het wakker worden ging ook iets beter. En oh wat voelde ik me in de avond lekker na een shot morphine.

Donderdag ochtend kreeg ik een tweede operatie. Ze hebben een poort ingezet in mijn rechter borst. Hierop kunnen ze makkelijker een infuus aansluiten wanneer ik mijn chemo krijg, zodat ze niet telkens in mijn arm hoeven te prikken. En ik heb maar 1 arm waar nog maar ingeprikt mag worden. Dus terwijl ik toch op oahu was had ik gevraagd of ze dat dus meteen konden doen. Die procedure ging onder een roesje. Werd volgeschoten met allerlei coctails ;-) en dan plaatselijke verdoving. Nog een heel gedoe omdat die poort in te zetten, maar het zal de chemo makkelijker maken.

Donderdag middag voelde ik me een stuk slechter dan woensdag. mede door de extra drugs die ik toegediend had gekregen en een andere wond die pijn deed. Dus hielden ze me voor een extra nacht. Gelukkig mocht ik wel donderdag avond mijn eigen pjama aan trekken en haalden ze de infuus naald eruit. Dat voelde een stuk beter.

Vrijdag voor ik naar huis ging kwam de dokter met het goede nieuws dat de rest van mijn borst kanker vrij was. Ik hoef dus geen bestraling. Dat zal een stk schelen met de reconstructie.

Donderdagt zag ik mezelf voor het eerst in de spiegel met alleen het verband en dat was wel even slikken hoor. Ondertussen heb ik het ook al zonder verband gezien en het zal tijd nodig hebben om er aan te wennen. Ik weet dat het voor het beste is, maar het ziet er gewoon heel vreemd uit. Emotioneel ga ik ook nog wel wat op en neer, maar ja heb ook een hoop te verwerken gekregen in de afgelopen maand.

Komende week krijg ik een cat scan en een bot scan om te kijken of ik nergens anders kanker heb. En in april begint waarschijnlijk mijn chemo.

Leave a Reply