tweede chemo

mei 4th, 2010

De tweede chemo is ook weer achter de rug. Het had nog wat voeten in de aarde. Mijn witte bloedlichaampjes waren zaterdag nog maar 2,7 en het hoort tussen de 4.8 en 10.8 te zijn. De week ervoor waren ze maar 1.8. Ze zijn waarschijnlijk ook nog wel lager geweest dan dat. Dus verhoogde kans om ziek te worden van infecties enzo, want ja als je witte bloedlichaampjes zo laag zijn is je imuun systeem op zijn kont.

Dus isteren moest ik eerst weer bloed laten prikken om te zien of ze omhoog waren gegaan. Daarna dus wachten op de uitslag. Ondertussen met de oncoloog een gesprek gehad over hoe het mijn eerste chemo was vergaan. De hele lijst met bijwerkingen opgenoemd. Had al nieuwe medicatie voor de misselijkheid gehad. En gelukkig werken die. Was alleen maar gisteren misselijk en maar een heel klein beetje over gegeven. Vandaag voelt mijn maag gewoon en heb vannavond zelfs normaal kunnen eten.

Ook medicatie tegen de rusteloosheid gekregen. Heb ik nog niet hoeven slikken en iets om te slapen. Heb ik ook nog niet hoeven nemen. Ben wel moe, maar niet zo gevloerd als de vorige keer. Maar dat kan komen omdat ik zoveel had overgegeven. Of te wel deze ronde gaat een stuk beter en ik hoop dat ze allemaal zo goed gaan.

Voor de zekerheid had ik Nathan gisteren al bij mijn ex schoonouders gelaten. Nou ja hij is bij great grandma geeindigd want mijn ex schoonvader is ziek. Dus ze willen geen risico nemen. En daar ben ik blij om. Toen belde mijn schoonmoeder vandaag om te zeggen dat grandma het niet erg vond om nathan nog een nachtje te houden. Dus hij is daar nog een nachtje. Kan ik nog wat meer bijkomen.

Vorige week donderdag begon mijn haar uit te vallen. das wel even slikken hoor. En zeker de hoeveelheden. Bij sondag middag had ik nog maar een kwart over dus een vriendin heeft de rest afgeschoren voor me. Nu zie ik er dus echt als een kanker patient. Moet zeggen dat ik het vorige week best wel moeilijk had. Met de haren die uitvielen en ook omdat ik zo op zag tegen de chemo, omdat ik er de vorige keer zo ziek van was geweest. Gelukkig viel het deze keer mee.

Technorati Tags: ,,

Leave a Reply