School

oktober 19th, 2011

Momenteel heb ik het een beetje gehad met de school hier. Het hele schoolsysteem is waardeloos. Ben jaren aan het vechten geweest met de school en niks helpt. Eerst konden ze Nathan niet helpen omdat het aan de taal kon liggen. Maar ja ze konden hem nooit in het Nederlands testen. Toen met de ADD en medicatie ging het beter en was hij te goed om geholpen te worden. Ondertussen loopt hij nog steeds achter en gaat hij volgend jaar naar middle school.

Gelukkig is Rob een grote hulp met Nathan zijn huiswerk. Hij kan dingen iets beter in het Engels uitleggen dan ik kan. Maar soms werkt hij met Nathan tot 10 uur in de avond. En niet omdat hij zoveel huiswerk heeft, maar omdat Nathan het niet snapt en het helemaal uitgelegd moet worden. En ik dacht dat daar leraren voor waren.

Nathan gaat naar een naschoolse opvang. Daar maakt hij zijn huiswerk en kijkt de leiding het na. Voorla zijn math huiswerk is heel vaak fout wanneer hij thuis komt en moet hij dat nog eens gaan over doen. En daar boven op begrijpt hij het niet, want blijkbaar neemt de leraar niet echt de tijd om het goed uit te leggen. Want zodra wij iets uitleggen dan begrijpt hij het wel. Nou ja meestal dan.

Volgende week hebben we ouder gesprekjes. Rob gaat ook mee en we zullen zien of we wat gedaan kunnen krijgen bij de leraar. Want dit kan zo echt niet.

Alweer oktober

oktober 12th, 2011

De tijd vliegt echt voorbij. Nathan heeft vorige week alweer herfstvakantie gehad. Dat betekend dat het eerste semester er alweer op zit. Nu wachten op zijn rapport. Momenteel doet hij het redelijk in school. Rob is een grote hulp met Nathan zijn huiswerk. Hij is iets geduldiger da ik en kan het ook wat beter in het Engels uitleggen.

De jongens doen het ook goed in boxen. Vooral Zach vind het geweldig. Nathan is soms nog wat onzeker en terug houdend, maar het gaat beter en beter. Het hele idee hier achter was natuurlijk om zijn zelf vertrouwen wat op te bouwen. En om beter voor zichzelf op te komen en respect voor zich zelf en andere te leren. Gaat allemaal goed komen.

Wij hebben van de week tickets geboekt om thanksgiving bij Rob zijn moeder te vieren. We zullen daar een lang weekend doorbrengen. Een mini vakantie op Oahu met de twee boys. We hebben Zach gelukkig ook die week. Ik kijk er echt naar uit. Even weg van alles en niets te hoeven doen. Nathan heeft al gezegd dat hij naar de dierentuin wil als we daar zijn en misschien kunnen we ook het water park doen. We zien wel.

Vorige week ben ik met Nathan naar Honolulu geweest om deel te nemen in een nieuwe proef. Deze proef is voor onze paspoorten. We zouden officieel naar san fransisco moeten voor nieuwe paspoorten omdat tegenwoordig vinger afdrukken afgenomen moeten worden en de Nederlandse regering het niet nodig vond om elk consulaat de appretuur daarvoor te geven en het dus voor veel mensen in het buiten land dus stervensuren duur is om een nieuw paspoort te halen. Dus het consulaat in san fransisco zijn met een proef begonnen om een portable vinger afdruk apparaat bij verschillende consulaten langs te laten gaan. Honolulu was eerst. Dus Nathan en ik daar heen gevlogen en ons ding gedaan. Nu moeten we de boel insturen naar san fransisco en dan krijgen we onze paspoorten. Dit was een stuk goedkoper.

Toen we daar waren zijn we meteen lekker gyroscoop weten eten en hebben we meegenomen voor ’s avonds en ik had van een Europese bakkerij gehoord en die zijn we natuurlijk ook even binnen gegaan en voor $30 aan brood gekocht. Ze hadden tijger wit. Heb in tijden niet zulk lekker brood gegeten. Geloof me die Amerikanen weten niet wat lekker brood is.

Onze avonturen zijn nog op de website van de wereld omroep gekomen.
mobiel biometrische apparaat help mensen van ver
missie geslaagd