Tv

augustus 23rd, 2011

Hè hè nu mag ik er eindelijk over praten. Ik heb net online gekeken en het is zo vreemd om jezelf zo terug te zien. Lol ik zag er wat doped up uit toen ik uit het ziekenhuis kwam.
Het was een hele ervaring om aan het programma mee te werken. En voor mij was het veel emotioneler toen het gefilmd werd dan om het zo terug te zien. Er worden zoveel opnames gemaakt en ze kunnen maar een beperkte hoeveelheid gebruiken.

Lol en Nathan is zo local heeft hij het over zijn hanai zus en niet veel mensen weten wat dat betekend. Hier in Hawaii als ouders niet voor hun kids konden zorgen zorgde andere mensen voor ze en dat was dan je hanai familie. Das anders dan pleeg gezin of adoptie. Het is iets onderling geregeld tussen families.

En het klonk wel of ik een klein accent heb. Nu praat ik in twee talen met een accent. En dan kijk je naar jezelf en het ziet er zo onwerkelijk uit. Maar ik ben blij met het eind resultaat.

En dan de grote vraag. Hodan kon maar voor 5 dagen blijven. Maar we hebben een heerlijke tijd gehad. Ik zal later nog wel foto’s plaatsen. En die week had ik toevallig een chemo dus ze kon echt bij me zijn terwijl ik daar doorheen ging. Er zijn geen woorden voor dat dat kan beschrijven hoe het is om je soulmate daar bij je te hebben.

Ik had een klein vermoeden, maar ik wist niet hoe het programma heette dus ik wist het nooit zeker en ik was bang dat als ik iets zou zeggen en het waar zou zijn dat ze haar weer terug zouden sturen. Dus ik hield mijn mond ;-) ja ik ben de detective. Lol en Hodan heeft het goed geheim kunnen houden.

20110822-142308.jpg

20110822-142233.jpg

Maandag

augustus 21st, 2011

Maandag is het dan zover dan kom ik op tv. Nederland 1 om 20:25. Het programma heet onverwacht bezoek en wordt uitgezonden op door de EO. Ik ben zo benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden en het is zo gemeen dat iedereen het eerder dan ik te zien krijg. Lol ik moet wachten tot het op uitzending gemist komt.

Het mee werken aan het programma was een leuke ervaring. Zeer vermoeiend, maar interessant om mee te maken hoe het aan de andere kant van de camera in zijn werk gaat. Het waren zeer vermoeiende dagen maar het was het allemaal zo waard.

Ze zeggen dat je er op tv 5 kilo zwaarder uit ziet, oh boy ;-) als je emotioneel bent dan zal je waarschijnlijk wel wat traantjes laten. Er van uitgaande dat ze bepaald martiaal gebruikt hebben. Ik ben echt zo benieuwd hoe het geworden is.

Meer info kun je vinden op de website: http://www.eo.nl/programma/onverwachtbezoek/2010-2011/page/-/episode.esp?broadcast=12328163&programs=8869865

De vakantie is weer over

augustus 2nd, 2011

Vandaag is hier de school weer begonnen, na 8 lange weken zomervakantie. Nathan was niet zo enthousiast deze keer. Dit jaar heeft hij weer een meester. Hij zit nu in 5th grade en dat is de laatste klas van de lagere school. Ben blij dat hij daar nog 1 jaar is. Ben er nog niet aan toe dat hij naar middle school gaat. Daar heeft hij dan 3 jaar voor de middelbare school. Moet nog steeds wennen aan het school systeem hier.

Tijdens de vakantie heeft Nathan zijn dagen doorgebracht in YMCA kamp en zomer vrienden programma. Zijn erg goede uitvindingen voor de werkende ouder. Nathan heeft het op beide plekken prima naar zijn zin gehad. Nieuwe vriendjes gemaakt, gespeeld, nieuwe dingen geleerd.

Nathan wilde vanmorgen zijn medicatie niet nemen. Hij gaat het zonder proberen. Heb wel even met zijn nieuwe meester gesproken zodat hij op d hoogte is en dat hij me moet laten weten als het niet gaat. Maar hopelijk gaat het wel lukken zo niet dan helaas voor hem zou hij toch weer aan de medicatie moeten. Zeker als dat het leren makkelijker maakt.

Ik ben benieuwd of hij vanmiddag met grote verhalen thuis komt. Het meisje dat hij vorig jaar leuk vond zit nu weer in zijn klas. Ben benieuwd wat dit nieuwe school jaar gaat brengen. Er zijn verschillende activiteiten voor de vijfde klassers. Nathan wil graag JPO worden, maar dan moet je goed je best doen in klas en ik wil graag dat hij theater doet. Misschien kan hij beide doen, we zullen zien.