Chemo nummer 3

mei 26th, 2010

Chemo nummer 3 ook weer achter de rug. Zaterdag bloedeonderzoek gehad, was natuurlijk weer te laag dus maandag voor ik aan mijn chemo kon beginnen moest ik wee laten prikken en deze keer was het vlink omhoog geschoten. Beter dan de vorige keer, dus dat was een grote opluchting.

Zover ben ik niet misselijk deze ronde. Ben wel erg moe zoals verwacht. Nathan had de afgelopen dagen bij een vriendje gelogeerd van wie de moeder een paar maanden geleden haar laatste chemo heeft gehad. Dus zij weten precies hoe het is en hadden dus aan geboden nathan voor een paar dagen bij hun te houden zodat ik kon bijkomen. Dat vond meneer wel wat.

Vandaag had ik hem weer opgehaald omdat de zomer vakantie hier nu begonnen is en hij pas weer 2 augustus naar school mag. Dus vele weken van rust voor mij. Niet meer vroeg op staan en gewoon lekker alles op het gemakkie. Dat heb ik wel nodig.

14 Juni is mijn laatste chemo met de medicatie en dan switch ik naar een weekelijkse kuur, dus dat wordt afwachten hoe dat gaat verlopen. Die heeft ook aardig wat bijwerkingen, maar heb gehoord dat het iets makkelijker is dan de gene die ik nu heb. Daar hopen we dan maar op.

Ben ook uitgenodigd om een stukje te schrijven voor een emigratie magazine. Ja wat schrijf je daar voor. Mijn verhaal heeft toch niet zo’n mooi en romantisch einde. Nou ja daar komen we nog wel op.

wat een week

mei 10th, 2010

Dat was me het weekje wel. Dinsdag voelde ik me best goed na mijn chemo. Nieuwe medicatie tegen de misselijkheid en die hielpen goed. Alleen maandag had ik ietsjes overgegeven. Mijn maag voelde nog wel raar, maar kon in iedergeval mijn eten binnen houden en dat heb je toch wel nodig. Voedsel voorziet je lichaam van kracht……

Ik had ook twee andere soorten medicatie van de dokter gekregen tegen de bijwerkingen. Eentje voor de rusteloosheid (heb ik deze keer geen last van gehad) en eentje voor slapeloosheid. Ja je kan zo moe zijn, maar toch niet kunnen slapen. Dat had ik dus dinsdag…… Dus die pil genomen en dan halverwege de nacht neem je de tweede……. Ja dat werkte dus niet zo goed voor me he……

Wow ik werd soort van wakker in de ochtend en ik weet niet meer wat echt is en niet. Ik zag dubbel, ik wist niet of ik sommige dingen droomde of dat ze echt waren. Dat was ‘one bad trip’. Heel erg eng kan je ik je wel zeggen. Ik kan me de helft van de ochtend niet meer herinneren. Ik voelde me beroerd en gedesorienteerd en was met mijn ouders op skype. Ik was zo blij dat Nathan niet thuis was. Hij was sinds maandag bij grandma zodat ik bij kon komen van de chemo.

Gelukkig is alles goed afgelopen. Donderdag had ik Nathan ook weer opgehaald. Hij was blij weer thuis te komen. Heb me het hele weekend nog moe gevoeld en ook vandaag. En dan moest ik vandaag naar Oahu voor therapie. Dat had ook wat voeten in de aarde…..

Moet je zo’n masker op in het vliegtuig ivm kans op infectie gevaar. Mensen kijken al omdat je een sjaaltje op je hoofd draagt en dan nog zo’n masker op……. En ben ik nog eens laat, was ik te laat met inchecken…… Moest ik standby……. Gelukkig kwam ik zonder problemen door de bewaking op de heenweg en kon op een latere vlucht. Was wel 30 minuten laat voor mijn afspraak, maar dat was geen probleem.

Dan op de terug weg. Ik had mijn masker nog niet op toen ik door bewaking ging (gelukkig maar) Dus sta je daar in de rij, vragen ze of ik mijn sjaaltje wil af doen. Nee sorry ik voel me nog niet comforabel om mijn kale hoofd te laten zien. Dus toen werd ik uit de lijn gehaald en moest dus apart gescreened worden. En dat is dan niet prive he maar voor iedereen om te zien. Al hebben ze een prive ruimte ja dan haal ik die sjaal wel van mijn hoofd, maar ik ben er nog niet klaar voor om met mijn kale kop in het midden van het vliegveld te staan………

En dan bedenk ik me later dat ik dus vloeistof in mijn tas had he waar niks van gezegd werd ;-) Maar omdat ik mijn sjaaltje niet wilde af doen werd ik apart genomen en werd ik apart op drugs nagekeken…..

Ben blij weer thuis te zijn………………

tweede chemo

mei 4th, 2010

De tweede chemo is ook weer achter de rug. Het had nog wat voeten in de aarde. Mijn witte bloedlichaampjes waren zaterdag nog maar 2,7 en het hoort tussen de 4.8 en 10.8 te zijn. De week ervoor waren ze maar 1.8. Ze zijn waarschijnlijk ook nog wel lager geweest dan dat. Dus verhoogde kans om ziek te worden van infecties enzo, want ja als je witte bloedlichaampjes zo laag zijn is je imuun systeem op zijn kont.

Dus isteren moest ik eerst weer bloed laten prikken om te zien of ze omhoog waren gegaan. Daarna dus wachten op de uitslag. Ondertussen met de oncoloog een gesprek gehad over hoe het mijn eerste chemo was vergaan. De hele lijst met bijwerkingen opgenoemd. Had al nieuwe medicatie voor de misselijkheid gehad. En gelukkig werken die. Was alleen maar gisteren misselijk en maar een heel klein beetje over gegeven. Vandaag voelt mijn maag gewoon en heb vannavond zelfs normaal kunnen eten.

Ook medicatie tegen de rusteloosheid gekregen. Heb ik nog niet hoeven slikken en iets om te slapen. Heb ik ook nog niet hoeven nemen. Ben wel moe, maar niet zo gevloerd als de vorige keer. Maar dat kan komen omdat ik zoveel had overgegeven. Of te wel deze ronde gaat een stuk beter en ik hoop dat ze allemaal zo goed gaan.

Voor de zekerheid had ik Nathan gisteren al bij mijn ex schoonouders gelaten. Nou ja hij is bij great grandma geeindigd want mijn ex schoonvader is ziek. Dus ze willen geen risico nemen. En daar ben ik blij om. Toen belde mijn schoonmoeder vandaag om te zeggen dat grandma het niet erg vond om nathan nog een nachtje te houden. Dus hij is daar nog een nachtje. Kan ik nog wat meer bijkomen.

Vorige week donderdag begon mijn haar uit te vallen. das wel even slikken hoor. En zeker de hoeveelheden. Bij sondag middag had ik nog maar een kwart over dus een vriendin heeft de rest afgeschoren voor me. Nu zie ik er dus echt als een kanker patient. Moet zeggen dat ik het vorige week best wel moeilijk had. Met de haren die uitvielen en ook omdat ik zo op zag tegen de chemo, omdat ik er de vorige keer zo ziek van was geweest. Gelukkig viel het deze keer mee.

Technorati Tags: ,,